TERESA CLARELLA

Ull de Llebre. Vi Rosat

Camp Estret, 880 m

Teresa Vila va ser una dona inesborrable en la seva comunitat i en la vida dels seus fills i familiars. La seva fortalesa, amor i caràcter perseverant van deixar una empremta inesborrable en les persones que la van conèixer i estimar. La seva història d’amor i la seva influència i compromís amb la família perduren com un testimoni i un record etern de la seva extraordinària vida.

VINIFICACIÓ:

Aquest vi rosat està elaborat pel mètode tradicional del sagnat i, en aquest cas, dels millors dipòsits d'ull de llebre destinats al nostre reserva. Aquest raïm és veremat en caixes de 12 kg aproximadament procedents dels nostres millors camps. Un cop arribat el raïm al celler, se sotmet a la seva selecció a la taula de tria, on se seleccionen únicament aquells raïms que hagin assolit la plenitud de la seva maduració i es trobin en perfecte estat sanitari. D'aquí passen als dipòsits de fermentació una vegada s'ha desgranat el raïm de la rapa amb un procés suau a la desrapadora. Per mitjà d'una bomba peristàltica, es condueixen els grans de raïm al dipòsit d'acer inoxidable on comença el procés de maceració amb les pells, d'on s'extreu el color. La curta maceració dona pas al trasbals del most a un altre dipòsit on s'iniciarà la fermentació alcohòlica i malolàctica a una temperatura controlada entre 16 i 18 °C. Quan finalitza la fermentació dels sucres en alcohol, s'omplen les botes de roure francès de 500 litres i es mantenen les mares que han dut a terme la fermentació fins a l'afinament total. Passats sis mesos d'envelliment, s'embotella després d'una lleugera clarificació i un filtratge molt suau.

PERFIL:

ESTRUCTURA: