CLARELLA VI NEGRE

Ull de Llebre

Camp del Brau, 915 m

“Els nobles vins de Clarella neixen en els vessants dels Pirineus i durant mil anys, el porc, fort i majestuós, ens ha acompanyat.”

A la comarca d'Osona, el porc ha tingut un paper fonamental en la societat. Ha estat molt més que un animal; s'ha convertit en un símbol essencial representant de la vida al camp tant en el passat com en l'actualitat, un guardià de tradicions ancestrals i un tresor de la terra. Històricament, el porc ha estat una font de subsistència i un símbol de prosperitat per a les famílies de la comarca i la pagesia, un veritable rebost per a tot l'any que proporciona aliment en forma d'exquisida carn, embotits i greixos, que els camperols han atresorat anualment. Des d'un punt de vista antropològic, el porc ha estat estretament lligat al territori, i ha estat criat i sacrificat d'acord amb tradicions ancestrals que encara perduren a la comarca. La seva presència està tan arrelada que ha transcendit el material, de manera que s'ha convertit en un animal que representa la connexió profunda entre l'home i la terra. En l'actualitat, la comarca d'Osona encara és un lloc on l'engreix dels porcs és una activitat de gran importància. Malgrat les controvèrsies i els desafiaments, el porc continua sent un emblema de la identitat cultural d'Osona, símbol d'arrelament a la terra, que ens recorda que, igual que el bon vi, les tradicions més profundes només milloren amb el temps.

VINIFICACIÓ:

El raïm s’ha veremat en caixes de 15 kg, amb l’objectiu d’arribar al celler en perfecte estat per evitar les possibles oxidacions del most. Una vegada el raïm arriba al celler, es du a terme una segona tria qualitativa a la taula de selecció. Se seleccionen els millors raïms d’ull de llebre dels camps 2, 3 i 5. Se separa el gra de la rapa i s’encuba el raïm amb les pells en dipòsits d’acer inoxidable perquè, alhora que el most fermenta, se n’extreguin els compostos fenòlics que donaran estructura al vi. Acabada la fermentació alcohòlica, el vi comença la criança en botes de roure francès i americà, amb l’objectiu principal d'arrodonir el vi compensant la sequedat dels tanins amb el volum que aporta el torrat de les fustes de les botes. Acaba la fermentació malolàctica dins les botes i, durant deu mesos aproximadament, es remouen les mares del vi dins la mateixa bota per obtenir més cremositat i volum. Una vegada embotellat el vi, es deixa en guarda sis mesos abans de sortir al mercat.

PERFIL:

ESTRUCTURA: