ALBINIA CLARELLA

Macabeu. Vi Blanc

Camp del molí, 890 m

Albínia Clarella Archs va néixer el 28 de febrer de l’any 1673 al Mas Clarella. Filla de Joan Clarella i Cicília Archs, va ser una jove extraordinària la presència de la qual destacava en el tranquil entorn rural. Amb una pell pàl·lida com la lluna, el seu aspecte era inusual i fascinant. Avui, un dels vins més sorprenents que produeix el celler del Mas Clarella porta amb orgull el seu nom: Albinia. Aquells que el tastin, sentiran l’enigma de la seva aroma i el seu gust.

VINIFICACIÓ:

El raïm es va veremar en caixes de 15 kg de capacitat i es va dur a terme una segona tria en les taules de selecció del celler on, una vegada separada la rapa i el gra, es va premsar suaument per assolir el most més dolç i aromàtic. La fermentació alcohòlica es va desenvolupar a temperatura controlada durant les dues setmanes a 18 °C aproximadament. Un cop acabada, es va omplir una sola bota de roure francès deixant 1/6 part sense omplir per afavorir l’acció dels microorganismes que evolucionen i oxiden les aromes, alhora que a la bota augmenten les aromes de fruita madura i de torrats. Durant vint-i-quatre mesos s’ha mantingut el vi només a la temperatura de 15 °C del celler i amb el remogut enèrgic del fons de la bota, alhora que s'hi ha fet tastos periòdics per gaudir de l’evolució de les aromes a notes més sobremadurades. Per acabar, només s’ha estabilitzat el vi i no s’ha filtrat.

PERFIL:

ESTRUCTURA: