CLARELLA VI ROSAT FRESC

Ull de Llebre

Camp estret, 880 m

"Els nobles vins de Clarella neixen a les vessants dels Pirineus i la ovella, com un aliat indispensable, neteja i nodreix els nostres antics vinyers."

A la comarca d'Osona, l'ovella ha estat durant segles una companya fidel i una part essencial de la vida camperola. Històricament, ha tingut un paper crucial com a aliada incansable que neteja els boscos, els vinyers i el terreny, contribuint així a mantenir la terra fèrtil i en harmonia amb la natura. Per la pagesia, l'ovella ha representat una garantia de subsistència i font de riquesa, ja que ha proporcionat llana per a la confecció de teixits i carn per a l'alimentació. La seva presència ha estat fonamental als territoris de la Catalunya interior, on la seva contribució ha estat imprescindible per a l'equilibri de l'ecosistema. En l'actualitat, l'ovella segueix sent un símbol de la identitat cultural d'Osona, que ens recorda la importància de preservar les tradicions i el vincle profund entre l'ésser humà i el territori.

VINIFICACIÓ:

Aquest vi rosat està elaborat pel mètode tradicional del sagnat i, en aquest cas, dels millors dipòsits d'ull de llebre destinats al nostre reserva. Aquest raïm és veremat en caixes de 12 kg aproximadament procedents dels nostres millors camps. Un cop arribat el raïm al celler, se sotmet a selecció a la taula de tria, on es trien únicament aquells raïms que han assolit la plenitud de la seva maduració i es troben en perfecte estat sanitari. D'aquí passen als dipòsits de fermentació, una vegada s'ha desgranat el raïm de la rapa amb un procés suau a la desrapadora. Gràcies a una bomba peristàltica, es condueixen els grans de raïm al dipòsit d'acer inoxidable on comença el procés de maceració amb les pells d'on s'extreu el color. La curta maceració dona pas al trasbals del most a un altre dipòsit on s'iniciarà la fermentació alcohòlica i malolàctica a una temperatura controlada entre els 16 i 18 °C. Quan acaba la fermentació dels sucres en alcohol, es mantenen les mares que han dut a terme la fermentació fins a l'afinament total. Posteriorment, s'embotella després d'una lleu clarificació i un filtratge molt suau.

PERFIL:

ESTRUCTURA: